top of page

 

על המקום הישראלי כמקור השראה ליצירת יודאיקה עכשוית- תרבות עברית עכשוית, חיי רחוב בשכונות הדתיות בישראל, חיים חילוניים עירוניים, וגם טרנדים עולמיים בעיצוב תקשורת וטכנולוגיה כל אלו הם מיקס מעורר השראה ליצירה עדכנית בשדה עתיק ומסורתי. על התעקשות לייצר מוצרי יודאיקה בישראל, בימים בהם עיקר תעשיית מוצרי הצריכה בסין ועל מסרים מקומיים ותכנים עדכניים נוספים שניתן לצקת באובייקטים של קדושה באמצעות פעולת העיצוב.

במה שונה הביטוי העכשוי ביודאיקה בישראל מהנעשה במרכזים יהודיים אחרים בעולם? בקהילות בארה'ב למשל? עבור מי אנו מעצבים בחברה שופעת מגזרים וקיטוב? האם הכשרות היא קריטריון הכרחי ביצירת יודאיקה עכשוית בישראל? האם יש בכוחו של המעשה העיצובי, החומרי לעורר קדושה ורגשות נשגבים אחרים? או שמא אלו הם נחלתו של הממסד הדתי? האם התשובה לכך זהה בישראל או בחו"ל?

רקע - העשיה של סטודיו ארמדילו בתחום היודאיקה העכשוית חוגגת בת-מצוה, בהרצאה אתאר תהליכים ותובנות שהתגבשו במהלך 12 שנה של יצירה ומחקר בתחום, יוצגו עבודות של יוצרים מהארץ ומחו"ל, כמו גם עבודות שלנו.

ענת שטיין – השראה וייצור במקום הישראלי – מוצרי היודאיקה של סטודיו ארמדילו

ענת שטיין, מעצבת מוצר, שותפה בסטודיו ארמדילו. לצד עבודות עיצוב לתעשייה עוסק הסטודיו ביצירה עצמאית בתחום היודאיקה העכשווית, עבודותיהן הוצגו במוזיאונים היהודיים בניו יורק, ובסן פרנסיסקו, במשכן לאמנות עין חרוד, בבית התפוצות, ועוד, מוצרי היודאיקה השימושית של הסטודיו נמכרים בעולם בחנויות מוזיאון ובאמצעות הרשת.

מרצה בחוג לעיצוב בסמינר הקיבוצים, בעלת תואר שני בעיצוב מבצלאל ותואר ראשון בעיצוב תעשייתי מהמכון הטכנולוגי חולון

 

 

bottom of page