top of page

 

מתי וכיצד הופך משהו שהותקן/הומצא/עוצב למלא פונקציה מסוימת המיושמת על ידי בני האדם לסמל או שיקוף המגלם בתוכו סימבוליקה/סממנים של תרבות מוגדרת? האם יש דבר כזה "מטוס צרפתי, מטוס בריטי, מטוס ישראלי"?

 

האם ייתכן כי העיצוב המסומן/המקומי, זה המשויך לקבוצה מוגדרת, אפשרי למימוש רק כאשר הוא מתנתק מהערך הפונקציונאלי הישיר ומטפל רק באספקטים הפונקציונאליים העקיפים? למשל ספר לימוד מאויר ללימודי המתמטיקה, הכתוב באנגלית או בעברית, בו נראים המורים והתלמידים המאוירים כשהם חובשים כיפות סרוגות וציציות שמבצבצות מכנף הבגד של הגברים והבנים?

 

האם ייתכן שיצירתה של מערכת סמלים המשויכת לקבוצה המוגדרת על-ידי אחרים ועל-ידי עצמה כייחודית היא חסרת רקע ואקראית לחלוטין היות והסמלים/סמנים עוצבו מבלי שהיו סמלים/סמנים קודמים עליהם ניתן היה להישען? למשל, מה היו הגורמים שהשפיעו על המעצב הארץ-ישראלי "הראשון" לפני שהיה עיצוב ארץ-ישראלי בכלל?

 

אריה רודר - המעבר מהממשי לסימבולי – התהוותה של תרבות

ד"ר אריה רודר השלים את לימודי הדוקטורט באונ' בן-גוריון ב- 1990, בפקולטה להנדסה. במהלך לימודי המסטר והדוקטורט שימש כיועץ מדעי במוזיאון ישראל. עבד כמדען אורח במרכז לחקר הגרעין בגרמניה. עבר להוראת תחומו בשדה העיצוב והאמנות ושימש מרצה באוני' ב"ג, בצלאל, חולון, המכללה להוראת טכנולוגיה ושנקר. במשך 4 שנים שימש ראש החוג לאמנויות העיצוב במכללה להוראת טכנולוגיה בת"א. בהווה משמש כמרצה במכללת סמינר הקיבוצים ובמכללת שנקר.
בוגר בית הספר הימי בעכו וקורס חובלים
והיה מפקד ספינה בחיל הים בסדיר ובמילואים.

 

bottom of page